Održavanje autoklava

Autoclave

Autoklav je neizostavni uređaj u vašoj ordinaciji, a njegova uloga u prevenciji prijenosa infekcija sa instrumenata neupitna. Preporuka na razini Europske Unije je da se koriste autoklavi klase B i klase S, te je njihov princip rada većini poznat.

Kako se održavaju takvi autoklavi?

Autoclave

Prilikom svake sterilizacije kroz autoklav prođe poprilično nečistoća, krvi,alkohola i drugih dezinfekcijskih tekućina i nanosi štetu membranama u vakuumskoj i vodenoj crpki, brtvilu na vratima i ostalim plastičnim i gumenim dijelovima. Dugoročno nanosi štetu i nehrđajućoj sterilizacjskoj komori.

Autoclave

Kako se radi o sofisticiranom uređaju koji nije nimalo bezopasan (u procesu sterilazicije stvara pritisak na vrata od 1,5 tone) svaki proizvođač propisuje godišnji servis i određuje paket dijelova nužnih za zamjenu, a sve u vidu sigurnog rukovanja autoklavom. Taj paket dijelova za godišnji servis obično sadrži: isparivač, vakuumsku crpku, vodenu crpku, filtere,cjevčice, brtvila, vodilice vrata sterilizacijske komore itd. dok sigurnosni ventil ne smije biti stariji od 3 godine.

Autoclave

Prvenstveno zbog vaše i pacijentove sigurnosti autoklav nije uređaj na kojem želite štedjeti, a tu je i zakon o zaštiti na radu koji propisuje da svi takvi uređaji moraju svake godine biti pregledani jesu li još sigurni za uporabu.

U našem servisu prilikom svakog rada na autoklavu ispitamo i električnu sigurnost prema normi HRN EN 61010 te izdamo odgovarajuću dokumentaciju.

Autoclave Autoclave

Kontakt

Ako imate potrebu za stručnim i pouzdanim partnerom koji neće kasniti i odugovlačiti s popravcima, te ozbiljno shvaća vaše potrebe i poslovanje, javite nam se.

Svaki je kontakt neobavezan i za Vas ćemo rado pregledati Vašu opremu te izraditi prilagođenu ponudu. Veselimo se zajedničkoj suradnji!

Denis Vaštag
Tel.: +385 95 356 5446
Email: denis.vastag@id-medit.hr